بیماری فاویسم چیست؟ از علائم تا درمان را بشناسید

شاید شما هم با افرادی که هنگام خوردن باقلا دچار تپش قلب می‌شوند مواجه شده باشید. این افراد احتمالا به بیماری فاویسم مبتلا هستند. این نوع بیماری بر اثر اختلال ژنتیکی به وجود می‌آید. مصرف برخی از غذاها مانند باقلا…

شاید شما هم با افرادی که هنگام خوردن باقلا دچار تپش قلب می‌شوند مواجه شده باشید. این افراد احتمالا به بیماری فاویسم مبتلا هستند. این نوع بیماری بر اثر اختلال ژنتیکی به وجود می‌آید. مصرف برخی از غذاها مانند باقلا یا غذاهایی که ویتامین C زیادی دارند باعث تشدید فاویسم و بروز علائم آن می‌شود. زردی پوست و ادرار تیره‌رنگ از رایج‌ترین علائم بیماری فاویسم است. برای تشخیص این بیماری پزشکان معمولا انجام آزمایش G6PD را به شما توصیه می‌کنند. در این مقاله از مجموعه مقالات دیجی‌کالا مگ بیماری فاویسم، علائم و روش‌های درمان آن را بررسی کرده‌ایم. همراه ما باشید.

 

بیماری فاویسم چیست؟

فاویسم نوعی بیماری است که بر اثر اختلال ژنتیکی به وجود می‌آید. در این بیماری آنزیم G6PD به اندازه کافی تولید نمی‌شود و گلبول‌های قرمز خون در معرض آسیب قرار می‌گیرند. بیماری فاویسم در مردان و در کشورهای مناطق مدیترانه، آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه شایع‌تر است. از علل اصلی بیماری فاویسم می‌توان به تولید ناکافی یا معیوب گلبول‌های قرمز خون، سرعت بالای تخریب گلبول‌های قرمز و خون‌ریزی بیش از حد اشاره کرد. انواع بیماری فاویسم عبارتند از:

فاویسم نوع ۱: در این بیماری افراد کمبود شدید آنزیم و کم‌خونی همولیتیک دارند.

فاویسم نوع ۲: در این نوع فاویسم افراد به همولیز ادواری دچار می‌شوند.

فاویسم نوع ۳: افراد با قرار گرفتن در شرایط پر استرس دچار همولیز می‌شوند.

فاویسم نوع ۴: در این بیماری کمبود آنزیم وجود ندارد و عوارض آن خفیف است.

فاویسم نوع ۵: در این نوع فاویسم عوارض خاصی وجود ندارد اما آنزیم‌ها بیش از حد افزایش پیدا می‌کنند.

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید